Thursday, September 15, 2011

Wordless Thought...

Salam Korang...

Apa Habaq? Baik Ka? Amacam raya? Best Beraya? Dapat Banyak Ang Pau?

Well baik aku jawab semua soalan yang aku lemparkan kat atas tu...

Aku Sihat alhamdulillah cuma beberapa kondisi kureng memuaskan...aku disahkan mengidap sakit "Carpel Tunnel Syndrom" dimana pergelangan tangan aku sangat sakit...disebabkan simpulan-simpulan urat yang berkumpul di satu tempat. dan juga "unstable hormone" didalam badan....doktor dah lakukan macam2 dan dia cuba yang terbaik untuk aku...apa-apa pun aku redha semua ini dengan ketentuan Ilahi..andai dia ingin menjemput ku aku redha...sebab memang itu janji Dia pada kita kan...

What is carpal tunnel syndrome?
Carpal tunnel syndrome occurs when the median nerve, which runs from the forearm into the hand, becomes pressed or squeezed at the wrist. The median nerve controls sensations to the palm side of the thumb and fingers (although not the little finger), as well as impulses to some small muscles in the hand that allow the fingers and thumb to move. The carpal tunnel - a narrow, rigid passageway of ligament and bones at the base of the hand - houses the median nerve and tendons. Sometimes, thickening from irritated tendons or other swelling narrows the tunnel and causes the median nerve to be compressed. The result may be pain, weakness, or numbness in the hand and wrist, radiating up the arm. Although painful sensations may indicate other conditions, carpal tunnel syndrome is the most common and widely known of the entrapment neuropathies in which the body's peripheral nerves are compressed or traumatized.

 

Semua nie terjadi ada sebab nya..mungkin sakit yang datang hari ini dapat menyucikan atau menghapuskan dosa-dosa aku yang lampau serta ketaatan aku pada Yang Esa dan juga kedua orang tua ku..Mama dan Papa...

Apa-apa pun aku masih boleh lagi tersenyum dan membuat orang lain tersenyum terutama Mama ku...cukup buat dia tersenyum adalah nikmat buat diriku...walau sakit ke hilang mood ke...ataupun tak der masa nak tersenyum ke...aku janji aku tak nak tunjuk depan korang sakit yang aku tanggung...

Semua aku lakukan supaya kita semua dapat tersenyum...mungkin beberapa orang memahami dan rasa sakit yang aku tanggung...tapi perasaan hati ini maaf hanya aku yang tanggung...

Maaf yer kawan-kawan kalau aku ada buat salah dan silap...kita masih mood beraya Aidilfitri kan...so aku mintak maaf tak salah kan...

Kalau korang ada Facebook aku mesti ada yang meluat tengok status aku sebelum...semasa dan selepas raya kan...dan dalam fikiran korang mesti berkata macam dia sorang je yang beraya kesana kesini...buat itu buat ini...beriya pulak menyambut hari raya...dah itu yang di tuntut menyambut hari kemenangan...kemenangan kita berpuasa betul tak...dan bersyukur dapat kita beraya lagi tahun ini...mana tahu ini Aidilfitri yang terakhir buat kita...hanya Dia sahaja yang tahu kan...

Aku buat semua itu supaya aku dapat hilangkan rasa sakit aku kot..walaupun penat terasa satu je niat aku buat semua kerana nak beraya dan menyambut raya dengan gembira tanpa ada perasaan marah or sedih-sedih nie...walau pun cucuran airmata terkeluar dengan sendirinya tapi ia tidak terjadi dikhalayak ramai dan aku bukan suka sedih2 nie kerana ia akan mendatangkan sakit kot...

Well...aku buat semua ini puas untuk aku kot...dan juga aku harap puas untuk orang yang berada disekeliling aku...maaf la kalau ada perasaan tak puas hati tu...tunggu la lepas-lepas nie..kan...yang penting kita bahagia dan gembira...

Tahun ni rumah mama alhamdulillah tiap2 minggu ada je tetamu yang datang...ini semua rezeki dan doa kami semua supaya Aidilfitri dapat dirasai bersama sanak saudara dan sahabat handai....Maaf andai kehadiran korang kurang selesa kerana keadaan rumah kami agak kecil "sekangkang kera" tapi niat untuk menziarahi itu sudah cukup untuk mendapat pahala kan...

Untuk yang disana maaf andai diri ini tidak hadir dihadapan mata..tapi cukup lah ia hadir didalam fikiran kita berdua...I love You!!! and sorry for everything...saya bukan la orang yang baik dan taat tapi cukuplah dengan membuat korang semua tersenyum...dan kini itu semua tiada lagi...walau jauh dari sudut hati ingin bertemu tapi biarlah ku pendam sebuah duka...bukan derhaka bukan membenci..tapi cukup berdiam diri supaya kita boleh berfikir dan berjumpa suatu hari nanti...

Apa-apa pun I still have a part of you in my body....

Sorry tak boleh teruskan atas sebab-sebab tertentu....stop here...

Jumpa lagi...

Al-Wael


2 comments:

my6thblog said...

Radz................
i feel u...

be strong...im praying for ur fast recovery...
love u to bits!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)