Monday, April 25, 2011

Biso Bonar….

 

Hai uols semua….busy kah minggu nie…lelagi hari isnin kan…memang la busy…bagi aku hujung minggu lepas sedikit busy coz dapat job Emcee untuk Nestle’ Product….

Dapat la duit lebih sikit kan….rezeki Allah bagi kita sentiasa kena bersyukur ok….payment belum dapat lagi…tunggu 2 minggu ok…azabb….apa-apa pun aku sangat enjoy buat extra job cenggini at least aku dapat kenal ramai kawan-kawan dan bila bercakap depan beratus orang level of confident kita pun tinggi….tapi seronok sebab participant sangat sporting…ada sorang tu boleh ternganga tengok aku bercakap…

Aku kalau dah start bercakap tak boleh henti…ada je nak dicakapkan…sampaikan selalunya FM(Floor Manager) akan buat isyarat suruh berhenti bercakap….kalau kat jalanraya dah kena saman kot…hihihihi…

So apa yang aku buat…aku buat Emcee plus as mediator to all nurses seluruh malaysia…ha ambik ko makcik2 nurse ok…so bila kita berborak ibarat tengah menganyam ketupat….nampak la diorang happy gilo kot….

aku enjoy bila boleh buat orang lain happy tau selagi orang tu tak tersenyum tengok gelagat aku selagi tu aku berasa tidak puas dan berasa macam ada slack jer dalam kerja aku nieh…lepas pada tu diorang pun ada kasi comment… and my FM cakap superb and semua orang suka…

so aku apa lagi…capai beg sambil toleh kat FM aku..so tak reti2 nak increase kan payment aku…hahahahahahah

macam2 aktiviti yang Nestle buat untuk nurse2 nie….kira nak appreciate diorang la coz diorang adalah bintang disebalik kejayaan sesebuah medical centre kan….

yang kelakar semalam tu ada nurse india datang kat aku nama dia Ms. Puspa…bercerita pengalaman di kacau hantu….ambik kau…kelakar sangat boleh main tarik2 tarik selimut…hiks…..

oklah uols….cuaca agak suram diluar skrg nie…membuat kan aku malas nak menulis…..hihihihihih

1 comment:

Kimmi Zarul Hamzah said...

Ha ha ha! Tak blh layan cirita munggek! Mesti dah malas nak cerita kan..