Thursday, December 4, 2008

Cameron Highland....Huh I Iike..


Salam...

Sampai jer Tanah tinggi cameron...i terus cakap kat my mum.."ma kita beli tanah kat sini nak" terus my mum cakap boleh ke nak hidup kat sini...terus aku terdiam...

tapi kan dalam hati aku berkata bahawa kalau aku duduk sini mesti best...badan tak berpeluh...makan sayur-sayuran yang segar bugar...dan juga ada komuniti sendiri..tak macam kl...mungkin orang sebelah rumah pun tak kenal...tul tak..

Cam aku sekarang ambik masa yang lama untuk bersenyum dengan jiran-jiran aku yang lain..setelah masuk 2 tahun aku berpindah disini baru aku boleh bertegur sapa...itu pun nasib ada kak nah yang peramah....yang lain ado...hurmmm...

Owh citer pasal umah aku...sekarang panda dah tak duduk ngan aku...dia duduk ngan mama aku..kesian dia...adik aku cakap badan asyik luka-luka jer...nak buat macam mana kalau panjang umur aku duduk umah sendirik aku akan amik panda balik... sekarang aku duduk umah yang di providekan oleh company...so no pet allowed...nak buat camner...kisah panda aku akan ceritakan nanti yer...

So kami pergi 3 family besar...keluarga aku termasuk along and my sister inlaw jaja..uncle hai and family and also aunty uji...huh...cukup la 3 family nie dah boleh buat riuh pekan brinchang...tanah rata dan juga equatorial....huhu....

Kami tinggal di service apartment equatorial yang mana mama ku hanya membayar RM 50 semalam...

Ok lah masa sampai tue cuaca ok...tapi biasalah bila pergi pada hujung-hujung tahun kita pasti akan berdepan dengan musim hujan...huh...tapi best aku suka hujan..sebab dapat udara yang telah di ion kan...so maknanya udara nya segar...betul tau aku tak tipu sebab semalam aku baca email....ada fakta kenapa hujan memberi seribu rahmat...

Oklah...sekali-sekala kita pergilah bercuti kan..untuk tenangkan minda jauh dari kesibukan kota..huh...rasa cam tak puas lak...

Tapi tak per aku rasa aku dah puas berjalan dalam tahun nie...huhu...
jap cuba aku list kan...

1. Cherating - Chinese New Year
2. Cherating - Hari Pekerja
3. Mersing - Ogos
4. PD - Merdeka
5. Indonesia - October
6. Cameron Highland - November
7. Hatyai - December


Puas tak berjalan...itu tak termasuk business trip yang dihantar oleh company aku...dan kenduri kawin yang akan datang....di Perak...bercuti la selagi termampu....

So plan tahun depan adalah...

1. Bali - perancangan ngan member-member
2. Kelantan - lama dah tak pergi
3. Sabah - nak jumpa kawan lama
4. Kuching - confirm pergi sebab sepupu kawin

Itu jer...nanti aku sambung kisah hatyai lak yer...

1 comment:

Donut said...

Nice header!!!Makin meletup blog ni!!